පෝෂ්යදායී ආහාර රටාවකට හුරු වෙමු
පාරම්පරික ආහාර
පෝෂණ ගුණය වැඩි කිරීමට අප රටේ සාදන පාරම්පරික ආහාර
x කලවම් පලා මැල්ලූම
x හත් මාලූව
x තලප
x දිය බත්
.
පෝෂණයෙන් පිරි කෙටි ආහාර
තැම්බූ කඩල,
කව්පි, සව්
අග්ගලා
ආටා පිටිවලින් සෑදු ආහාර
හාල්පිටි අළුවා, හැළප, වෙනත් හාල්පිටි හා කුරක්කන් නිෂ්පාදන
පාරම්පරික ආහාර කීපයක් සහ එ්වායෙහි ගුණ පහතින් දක්වා ඇත.
1 -තැම්බුම් හොදි
ආහාර ජීර්ණ පද්ධතියේ රෝගවලින්සුවය ලබන විට (විශේෂයෙන් ම ආහාර අරුචිය ඇති විට සුදුසු වේ.
2 - ලූණුකැඳ- (හාල්, ලූණු, වතුර)
වමනය හා පාචනය නිසා ඇති වනවිජලනය වළක්වයි. (උක් හකුරු/කිතුල් හකුරු) සමග පානය කළ හැකි ය
3 - බැදිහාල් කැඳ - (බදින ලද හාල්)
වමනය, පාචනය, විජලනය වළක්වයි.සහල් බැද ඇති නිසා ජීර්ණයට පහසුය.
4 -එළවළු/ පලතුරු
අප රටේ සාදන පාරම්පරික ආහාරවල විශේෂයන්
x පෝෂ්යදායී ආහාර රටාවකට හුරු වීම
x ආහාරවල පෝෂණීය ගුණය ඉහළ මට්ටමක තිබීම
x පැහැය, සුව`ද, රසය ප්රියමනාප වීම
x විවිධ පිසීමේ ක්රම භාවිත කිරීම
x විවිධත්වයෙන් යුතු ආහාර අඩංගු වීම
x ඒ ඒ කාලවල දී සුලභ ආහාර ද්රව්යයන් තෝරා ගැනීම
Comments
Post a Comment