පාරම්පරිකව පැවත එන කුළුබඩු
ආහාර සඳහා පාරම්පරිකව පැවත එන කුළුබඩු භාවිතය
ස්වාභාවික ආහාරයේ රසය, ගුණය, වර්ණය, සුවඳ දියුණු කිරීම සඳහා
ඉතිහාසයේ සිට ම කුළුබඩු වර්ග භාවිත කරන ලදි.
කුළුබඩු මගින්:
x ආහාර රුචිය වර්ධනය වේ.
x ආහාර ජීර්ණය පහසු වේ.
x අප විසින් භාවිත කරනු ලබන ස්වාභාවික රසකාරක, රසය ලබා දීමට අමතරව
උදා:
1. ඉ`ගුරු - - බඬේ අජීර්ණවල දී යොදා ගනී.
2. උළුහාල් - - රුධිරයේ කොලෙස්ටරෝල් අඩු කිරීමට උදව් වේ.
3. කහ - - විෂබීජ නාශකයක් ලෙස ද මානසික ක්රියාකාරිත්වය
වර්ධනයට ද ඉවහල් වේ.
4. කුරුඳු - ඉන්සියුලින් ක්රියාකාරිත්වය වැඩි ක ිරීමට, ප්රතිඔ ක්සිකාරකයක්
ලෙස, ශරීරයේ මේදය අඩු කිරීමට උදව් වේ
5. සුදුළුණු - ප්රතිජීවක ගුණය, පිළිකා නැසීමේ ගුණය ඇත.
Comments
Post a Comment